RS HEAA
RS HEAA

Начелник Одјељења за осигурање квалитета и међународну сарадњу мр Душка Радмановић учествовала је од 21. до 23. октобра у првој у низу радионица у оквиру програма ''Развој вјештина руковођења 2019-2020'' у Бечу.

Програм организује Европска асоцијација за осигурање квалитета у високом образовању (ЕNQA)  и састоји се од три тродневне радионице од којих је прва реализована у сарадњи са Агенцијом за осигурање квалитета и акредитацију Аустрије.

Стручњаци из различитих земаља Европе и свијета са учесницима су обрађивали теме као што су:

  • Развој квалитетног система високог образовања,
  • Глобална кретања у високом образовању која представљају посебан изазов за квалитет,
  • Развој Европског простора високог образовања и изазови за осигурање квалитета,
  • Искуства универзитета у контексту Европског оквира квалитета.

Значајан дио времена посвећен је и развоју компетенција учесника у области руковођења, управљања динамиком рада у групама и групним пројектима.

Радмановић је дио тима за припрему пројекта који се односи на активно укључивање студаната у вањско вредновање квалитета.

У програму учествује 24 представника агенција које се баве осигурањем квалитета у високом образовању из 16 земаља Европе.

Агенција за акредитацију високошколских установа Републике Српске је придружени члан Европске асоцијације за осигурање квалитета у високом образовању ЕNQA од априла 2018. године и припрема се за вањско вредновање с циљем пуноправног чланства у овој асоцијацији.