RS HEAA
RS HEAA

Делегација Универзитета у Новом Саду и Покрајинског секретаријата за високо образовање и научно-истраживачку дјелатност Аутономне Покрајине Војводине су 10. јуна 2019. године посјетили Агенцију за акредитацију високошколских установа Републике Српске и уручили  донацију од пет лаптопа као подршку унапређењу рада Агенције.

У делегацији која је посјетила Агенцију били су проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар, проф. др Дејан Јакшић, ректор Универзитета у Новом Саду и проректор за наставу Универзитета у Новом Саду проф. др Сања Подунавац-Кузмановић.

На неформалном састанку одржаном у Агенцији након уручивања донације, истакнута је важност улоге Агенције у осигурању квалитета високог образовања и процесима унапређења квалитета као и подршка коју Агенцији пружају Покрајински секретаријат за високо образовање и научно-истраживачку дјелатност АП Војводине и Универзитет у Новом Саду.

Током састанка се разговарало и о текућим питањима и изазовима у раду Агенције као и приликама за развој и унапређење рада коришћењем могућности новог информационог система Агенције који је уведен баш уз помоћ Покрајинског секретаријата за високо образовање и научно-истраживачку дјелатност АП Војводине и Факултета техничких наука у Новом Саду.

Проф. др Радослав Гајанин, ректор Универзитета истакао је да је за Универзитет у Бањој Луци, важна сарадња са Универзитетом у Новом Саду.

- Универзитет у Новом Саду дао је немјерљив допринос опстанку УНИБЛ у тешким временима и на томе смо веома захвални - казао је ректор Гајанин.

Уз делегацију домаћина, осим помоћнице Пејић и ректора Гајанина, били су још проф. др Страин Посављак, проректор за наставу и студентска питања, проф. др Биљана Антуновић, проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу те директор Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске др Биљана Војводић, који су угостили проф. др Зорана Милошевића, покрајинског секретара и проф. др Дејана Јакшића, ректора Универзитета у Новом Сад.